Més de 1.500 escolars participen en la campanya de repoblació

L’1 de març tindrà lloc la repoblació popular, enguany a Sant Antoni

20150219 Repoblacions 2

 

Un total de 1.578 alumnes de 15 centres escolars de la nostra ciutat prendran part en la campanya de repoblacions forestals que s’ha posat ja en marxa, i que continuarà fins a finals del mes d’abril, que forma part del Programa d’Educació Ambiental municipal.

Fa dues setmanes va començar l’activitat, que enguany se centrarà en la repoblació amb espècies autòctones de la zona verda situada junt a la llera del riu Riquer, entre els ponts de Maria Cristina i Algessares.

Durant el matí que dura l’activitat, els alumnes podran plantar el seu arbre i gaudir d’una sèrie d’activitats d’educació ambiental relacionades amb els beneficis que aporten els arbres i la vegetació, i la importància de la seua conservació. Les activitats són conduïdes i amenitzades per educadors ambientals que s’encarregaran a més d’explicar com i quan s’han de plantar els arbres. Prendran part a l’activitat alumnes de diversos cursos d’Arnauda, Salesians Sant Vicent Ferrer (que ja han fet les seues repoblacions), Sant Roc, La Salle, Andreu Sempere, El Salvador, Sant Vicent de Paül, Cotes Baixes, Santa Anna, Carmelites, Horta Major, AIN, Sant Vicent, Salesians Joan XXIII i El Romeral.

image descriptionA banda, des de Medi Ambient s’ha organitzat un any més una excursió oberta per portar a terme una repoblació popular, en aquesta ocasió a la zona d’ombria de Sant Antoni. Enguany serà el diumenge 1 de març, i l’eixida està prevista a les 10 hores des del Poliesportiu Francisco Laporta. Com és habitual, la Regidoria aportarà els plançons per repoblar la zona, i també les aixades i altres eines per plantar. Col·laboren en aquesta iniciativa l’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi (ACIF), Amigos 27 Mhz – 30 Charly Alpha, la Penya l’Olleta i Creu Roja.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló explica que “per al Govern municipal és molt important portar endavant activitats que fomenten entre els més menuts la conscienciació sobre la preservació del medi natural, i una de les iniciatives més efectives en aquest sentit és fer que ells mateixos s’encarreguen de plantar espècies vegetals, per a que siguen conscients de la importància de la nostra massa forestal. Els propis centres ens fan arribar la seua predisposició a col·laborar, i per això continuem posant al seu abast aquestes activitats, com també l’excursió anual per repoblar algun dels nostres paratges, que enguany se centra en una àrea on el passat estiu vam tindre un incendi forestal que afortunadament no va passar a més, però que ens va recordar com d’amenaçat està el nostre fantàstic entorn natural”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s