L’Ajuntament d’Alcoi crea una borsa d’adjudicació d’habitatges municipals a joves

Ja s’han aprovat les bases

 

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat les bases que han de regir la creació d’una borsa d’adjudicació d’habitatges municipals als joves. Cal tenir en compte que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, és la que té encomanada la funció de promoció a habitatges públics. No obstant l’Ajuntament d’Alcoi disposa d’un parc d’habitatges en propietat que estan destinades a ser utilitzades per famílies.

La regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, Lorena Zamorano, explica que “l’objectiu que perseguim amb aquesta borsa és ajudar als joves a emancipar-se, ja que degut a la precarietat laboral tenen problemes d’accés a l’habitatge en regim de compravenda. La prioritat són les famílies amb dificultats econòmiques, per això el 80% dels habitatges es reservaran a aquest grup poblacional amb escassos recursos. Però pensem que els joves que compten amb ingressos, encara que no molt quantiosos, necessiten el recolzament de l’administració per a que puguen començar la seua vida fora de casa dels pares. La selecció es farà per sorteig quan disposem d’habitatges, però abans hem de tindre una borsa de gent interessada, que pensem que hi haurà”.

Aquesta borsa està destinada a unitats familiars de màxim dues persones, que tinguen una font regular d’ingressos i que acrediten haver obtingut entre tots els membres de la unitat familiar uns ingressos compresos entre 1 i 2 vegades l’IPREM, és a dir, entre 7.455,14 i 14.910,28 euros anuals. La duració màxima del contracte d’arrendament serà de 3 anys.

Per sol·licitar la inclusió en aquest programa les persones interessades ompliran un imprès amb una seua sol·licitud, que es podran presentar mitjançant registre en la seu electrònica de l’Ajuntament o mitjançant instància que es presentarà al registre d’entrada de l’Ajuntament.

Una vegada tinga l’Ajuntament la relació d’habitatges per a ser destinats a aquest programa amb les sol·licituds emplenades es crearà un llistat i es procedirà a adjudicar els habitatges mitjançant un sorteig públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s