Substitució de l’enllumenat a diversos carrers per estalviar energia

Inversió de Diputació i Ajuntament que permet estalviar 47.510€ a l’any

 operari llum

La Diputació Provincial d’Alacant ha aprovat una subvenció per a les obres de millora de l’eficiència energètica en l’enllumenat públic de diversos carrers d’Alcoi. L’actuació preveu substituir les làmpades actuals per lluminàries de tipus LED, d’acord amb les diferents actuacions que s’estan portant a terme a la ciutat dins el Pla d’Eficiència Energètica municipal, permetent un estalvi per a les arques municipals de 47.510,41€ anuals en consum d’electricitat.

Concretament, se substituirà l’enllumenat dels carrers Caramanxel, Ciclista Blas Domingo Llidó, General Prieto, Cocentaina, Jaume Roig, grup Castellar i Carrascal. La inversió prevista és de 240.000 euros, dels quals la Diputació Provincial aportarà 187.500 mentre que l’Ajuntament invertirà 52.500 euros.

Al barri de Batoi es canviaran 141 lluminàries de sodi a LED, amb un estalvi estimat de 17.962 euros. A Zona Nord, seran substituïdes 158 lluminàries del mateix tipus, i l’estalvi anual s’estima en 29.547 euros.

El regidor d’Obres i Serveis Jordi Martínez subratlla que “gràcies a la col·laboració amb la Diputació Provincial, podem seguir avançant en una ciutat més eficient en matèria energètica, la qual cosa a més de suposar un important estalvi en consum per a les arques municipals, contribueix a fomentar polítiques per incidir en la sostenibilitat i en l’eficiència dels recursos energètics”.

Aquestes actuacions se sumen a diverses iniciatives que ja s’han posat en marxa al llarg dels darrers mesos: la substitució de lluminàries de l’Avinguda d’Andalusia i al carrer Alacant, la instal·lació de tubs electrònics substituint a fluorescents al col·legi Sant Vicent, o la posada en marxa d’instal·lacions d’energia solar als poliesportius Francisco Laporta i Caramanxel, entre d’altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s