L’Assemblea de Xarxa FP reuneix des de hui a 40 representants de 7 països europeus

Reunió de treball per avaluar l’activitat durant l’any 2014 i establir línies d’acció de cara al futur

20150226 Assemblea Xarxa FP 3

Aquest matí a les 9 ha començat la primera sessió de treball de la 16a Assemblea Anual de Xarxa FP, una cita que reuneix a Alcoi a 40 responsables de ciutats de set països europeus. Al llarg de dues jornades, els assistents celebraran diferents sessions per avaluar el funcionament d’aquesta organització que facilita la mobilitat internacional d’alumnes que han cursat Formació Professional, i establir les línies bàsiques del futur de la xarxa de cara als propers anys.

Ahir dijous la cita va arrencar amb una reunió del Comité de Xarxa FP, abans de l’arribada de la totalitat de les delegacions, amb un primer encontre de treball preparatòria dels membres d’aquest Comité del qual també forma part Alcoi. El president de la Xarxa, Salvador Almenar, comentava al respecte d’aquesta cita que acull Alcoi que es tracta d’una reunió important de cara al futur de la iniciativa: “Alcoi acollirà una cita important des del punt de vista de la mobilitat, i estem encantats de fer l’assemblea ací. Estem en un moment molt important per a la Xarxa, perquè estem salvant els problemes que genera la crisi econòmica per mantindre el fluxe d’estudiants que poden eixir a fer les seues pràctiques a altres països. Per als estudiants suposa un avantatge molt important de cara al seu currículum, i per tant per a la seua empleabilitat, ofertant a les empreses no només la seua formació al centre educatiu, sinó una formació pràctica a empreses estrangeres, amb un valor afegit de coneixement de processos i realitats empresarials diferents, a més de la pràctica d’idiomes”.

Per la seua banda, la secretària general de la Xarxa Esther Segovia subratlla que “a més del balanç de 2014 i les propostes de treball per a 2015, hi haurà una reunió de responsables de mobilitat per poder debatre les qüestions més importants per a la seua tasca. A més, una de les propostes que volem tractar és un canvi d’estructura de la pròpia Xarxa, fins ara basada en ajuntaments i entitats amb contacte amb els centres de Formació Professional, i plantegem obrir el projecte a altres tipus de socis. A més, obrim una nova pàgina web, i farem unes sessions de formació als socis per a que puguen aprofitar totes les eines d’aquesta web”.

20150226 Assemblea Xarxa FP 2La secretària general de Xarxa FP destaca que el treball en aquest sentit beneficia els estudiants, però també el professorat i les empreses: “Treballem en un món global i facilitar la mobilitat d’alumnes i professionals del món educatiu és important, perquè facilitem moltes eines que no són fàcilment assolibles a nivell local. Eines com l’adaptabilitat, el treball en equips formats per diferents cultures, la millora de competències de llengües… és important per facilitar. A més, estem creant una xarxa no només de centres educatius, sinó també d’empreses, que poden gaudir d’aquesta experiència que enriqueix també la seua cultura empresarial”.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia subratlla que “és un projecte molt important per a Alcoi, i per a la Formació Professional encara més. Cada vegada tenim més estudiants de la nostra ciutat que viatgen a altres zones d’Europa, i també cada vegada més estudiants d’altres països que fan les seues pràctiques a Alcoi”. Gomicia, a més, explica que els agents implicats en el projecte responen molt positivament als programes de la Xarxa, tant els alumnes com les pròpies empreses: “Per a les empreses és un canvi de mentalitat, que aprecien: és una forma diferent de tindre treballadors amb una altra cultura i amb un altra manera de fer les coses”.

Cartell XARXA_FPAquest matí, la regidora de Turisme Maria Llopis ha iniciat la sessió donant la benvinguda als assistents, i convidant-los a gaudir de la ciutat durant el temps lliure que els permeta l’assemblea. A banda de les sessions de treball, hui a l’Àgora i demà a l’Escola d’Art i Superior de Disseny, els participants tenen programat un dinar al Cercle Industrial, que els permetrà conèixer part del patrimoni modernista d’Alcoi, i un sopar temàtic a una filà.

L’assemblea reuneix representants de les ciutats espanyoles de Barcelona, Madrid, Gandia, Mislata i Reus, a més d’Alcoi. Des d’Alemanya acudiran responsables de la Xarxa a Berlín, Munic i Westerburg. Des de Finlàndia arribaran representants de les localitats d’Oulu, Kokkola, Rovaniemi i Kuopio. Des de França, de Lió i Sète. D’Holanda, des de Breda i Zwolle. I també acudiran representants italians de Roma, i danesos de Viborg; no podran assistir els representants de la ciutat italiana de Torí, que també forma part de la Xarxa.

Teniu més fotos de la reunió ací.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s