L’Ajuntament inventariarà i classificarà els locals buits del nucli històric

L’objectiu és posar en valor els locals sense activitat

centre

L’Ajuntament d’Alcoi posarà en marxa una nova iniciativa per tractar de posar en valor els locals buits que hi ha al nucli històric de la ciutat. Comptant amb la col•laboració de la Cambra de Comerç, de les immobiliàries que ho desitgen i, per descomptat, sempre amb el permís i/o autorització dels propietaris, els quals es poden acollir a la iniciativa de forma voluntària, els tècnics municipals visitaran els locals comercials per a prendre les mides i acotaran tot allò que servisca per a delimitar les seues possibilitats. S’aprofitarà per a netejar els seus accessos i fotografiar-los.
Posteriorment, i sense cost, es redactaran unes fitxes tècniques que facilitaran el coneixement de les seues possibilitats i l’aprovació oficial, segons el tipus d’activitat en cadascun dels locals: sector hostaler, comerç, altres o cap. També s’estudiarà el cost aproximat d’aquelles possibles intervencions que tinguen cost elevat i que no entrarien dins les despeses normals en algun tipus de local per a aconseguir l’activitat que es busca. Per exemple, les insonoritzacions necessàries. Aquesta informació serà pública i es posarà a la part externa del local.
Amb aquesta actuació es pretén complir tres objectius. El primer és aconseguir que el nucli antic d’Alcoi ressorgisca del seu estat actual i es dinamitze, sempre mantenint les característiques, valors i idiosincràsia pròpies que l’han anat formant durant segles; això sí, amb locals comercials d’ara, del segle XXI. També es vol que l’emprenedor que pensa muntar un negoci, o qualsevol persona interessada, tinga l’assessorament respecte al local o locals que vol llogar o comprar, en base a l’activitat que vol muntar. Per últim, la intenció és assolir que qualsevol local comercial que es pose en funcionament estiga establert legalment i dispose de la llicencia d’activitat corresponent, autoritzada en temps i forma per tots aquells estaments que calga.

El regidor d’Obres i Serveis Jordi Martínez explica que “el que farem és una espècie de catàleg dels locals per tractar de revifar el seu funcionament al nucli històric: cada local tindrà el seu informe tècnic que determinarà quina activitat es pot realitzar en ell, la qual cosa és una forma d’ajudar als propietaris que tenen locals buits i tancats, i també als emprenedors que volen dur el seu negoci al centre de la ciutat”. Martínez ha indicat que de moment la iniciativa es farà al Centre, però que es podria plantejar en el futur realitzar-la a la resta de barris del municipi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s