Escollits cinc projectes dels Pressupostos Participatius per incloure en el Pressupost Municipal

940 persones van participar en el procés obert de votacions

 Web votacions pptos

Una vegada finalitzat el termini de votació oberta del Procés de Pressupostos Participatius 2015, ja han estat escollits els cinc projectes més votats, que encapçalen la llista resultant dels 940 vots vàlids emesos durant els cinc dies en què es va obrir aquesta elecció. Es tracta de les cinc propostes que poden ser assumides amb els 400.000 euros que el Pressupost Municipal contempla per les actuacions sorgides del procés.

Així el projecte més votat ha estat ‘Tractament per a no esvarar-se, a les voreres del centre (marbre) i a les del carrer Isabel la Catòlica’, amb una previsió de 60.000 euros d’inversió, i que ha aconseguit 284 vots; a continuació, ‘Habilitar, mantenir i gestionar un espai per a poder fer concerts amb una capacitat de 400 persones’, que preveu una inversió de 75.000 euros, i va aconseguir 251 vots; en tercer lloc, ‘Habilitar un hort escolar per al col·legi públic Sant Vicent, als terrenys que es troben al costat de l’antic dipòsit d’aigua de Bellavista’, una intervenció que tindrà un cost aproximat de 12.000 euros, i que va obtindre 249 vots; a continuació, ‘Urbanitzar per a vianants la continuació del carrer Ràdio Alcoi fins al carrer Perú’, actuació que preveu 12.000 euros d’inversió i que va obtindre 245 vots; finalment, va entrar el projecte ‘Habilitar un Centre Cívic per al barri de l’Eixample i de Santa Rosa’, una proposta que va aconseguir 241 vots, i que en un principi estava pressupostada en 250.000 euros, i que ara comptarà amb només 241.000€, perquè és la quantitat disponible dels 400.000 euros de la partida.

La major part dels 940 vots es van emetre a través d’internet: 794, mentre que presencialment van votar 146 persones. Des del Departament s’indica que a partir d’ara, comença la 4a fase del procés de Pressupostos Participatius, que no és altra que l’execució dels projectes i el seu seguiment. Els projectes més votats passaran als Pressupostos Municipals distribuïts en els diferents departaments que en seran responsables, mentre que el grup de treball resultant del procés, format pels ciutadans que van aportar aquestes propostes, mantindrà un seguiment de cada proposta fins que siga finalment realitzada, quan es disoldrà aquest grup.

La regidora de Participació Ciutadana Estefania Blanes indica que “encara que ens haguera agradat una major participació, creiem que vora un miler de vots suposa un aval suficientment fiable per garantir que són projectes ben interessants i convenients per a la ciutat. A més, ens sentim satisfets perquè són dotacions i actuacions de les quals es beneficiaran diferents barris, i en general pensem que suposaran projectes que milloraran molt la ciutat, sorgits de la democràcia directa i de la voluntat real dels veïns i veïnes que han volgut sumar-se a l’experiència. A partir d’ara, l’Ajuntament treballarà per materialitzar-los, mentre que el departament de Participació Ciutadana continuarà treballant per facilitar l’accés dels ciutadans a les decisions sobre el futur de la ciutat, ja siga dins el procés de pressupostos participatius, ja siga amb altres vies i canals que faciliten la presa de decisions en comú i atenent a la voluntat directa dels alcoians i alcoianes”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s