Alcoi inaugura dissabte la seua Casa de la Joventut

Estarà situat en l’antic edifici de Cervantes

CCJinformacion_OK

Aquest dissabte 14 de març a les 12 hores, el CCJ, Centre Cervantes Jove, obrirà les seues portes per a donar no solament una opció d’oci als joves alcoians sinó també com a espai formatiu, creatiu, que potencie l’associacionisme i que siga un gran revulsiu per a la ciutat, de la mà del futur que està en la joventut.

El dissabte s’obrirà al públic la planta baixa on els joves comptaran amb el CIJ, Centre d’Informació Juvenil, atès per personal de l’Ajuntament i que fins ara estava situat en el Carrer Major (Pintor Casanova), on es donarà informació de les activitats municipals de joventut, incloent la venda de bons per al STU, Servei de Transport Universitari. “El trasllat es realitzarà amb la major promptitud, intentant perjudicar als usuaris el menys possible”, afirma l’edil de Joventut, María Llopis. “S’ha creat molta expectació amb l’obertura del CCJ, un fet que demostra la gran necessitat que en aquest àmbit existeix per a un públic molt ampli que abasta nombroses edats. Algunes d’elles, per exemple, la franja de 12 a 17 anys sense cap opció d’oci en aquests moments”, detalla Llopis.

En aquest mateix espai també hi haurà lloc per a una cafeteria i zona oberta de reunió. L’àmplia sala modular donarà la possibilitat d’anar adaptant l’espai a les diferents necessitats dels usuaris. En aquests moments es conformen tres espais que són la zona d’activitats (amb pantalla, projector, taules i cadires) per a poder realitzar tant conferències, xarrades, com a cursos de formació. La Sala Wi-Fi equipada amb wi-fi obert i 10 tablets amb connexió a Internet i la sala Amics, abillada amb futbolí, billar, diana i 3 vídeo consoles.

En aquests moments, la primera planta està ocupada pel Taller d’Ocupació. A partir de juny, es dedicarà també als joves, amb un laboratori d’audiovisuals, hotel per a entitats juvenils i sala d’estudi. Des de la regidoria de Joventut, volen que totes elles i algunes més en les quals encara s’està treballant estiguen actives a partir de setembre. Aleshores, la totalitat de l’edifici estarà dedicat als joves alcoians. També consideren que la ubicació de l’edifici és immillorable, a mig camí del centre de la ciutat, de Santa Rosa i de l’Eixample, i amb unes àmplies pistes esportives enclavades en el llit del riu i a només 2 minuts a peu de l’edifici.

María Llopis explica que: “Alcoi tindrà la casa de la joventut que es mereix. Volem que siga un espai ampli però a més innovador, versàtil i amb capacitat per a anar adaptant-se a les necessitats que els joves alcoians precisen a cada moment. Tenim un repte meravellós per davant i per a aconseguir-ho tenim el millor exemple, l’Àgora, ja que en molt poc temps ha sigut un revulsiu molt important i, ara, és difícil imaginar-se la ciutat sense ella. El CCJ serà també un altre lloc imprescindible per a Alcoi i els seus joves”.

La regidora a més ressalta que “després de dècades de buit en polítiques de joventut, on qualsevol xicotet poble tenia una casa de la joventut excepte Alcoi, estem convençuts que el CCJ serà un revulsiu per a la ciutat, un centre neuràlgic del que eixiran nombroses propostes i joves capaços de donar vitalitat a la ciutat. Volem tornar a ser referent en joventut com el vam ser amb l’Espai Jove que una àmplia generació va gaudir i que la nefasta política del PP va fer desaparèixer”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s