El Círculo Católico de Obreros dóna la seua biblioteca històrica a l’Ajuntament

Al voltant de 120 volums composen aquest fons

20150312 Donació Biblioteca 1

La centenària entitat associativa alcoiana “Círculo Católico de Obreros” ha acordat donar la seua biblioteca històrica, amb uns 120 volums, a l’Ajuntament d’Alcoi perquè siga conservada, catalogada i posada a l’abast dels investigadors. També, en ser patrimoni bibliogràfic històric, la catalogació d’aquest fons serà comunicada a Patrimoni Bibliogràfic Nacional i a Patrimoni Bibliogràfic Valencià perquè siga consultable als seus cercadors bibliogràfics.

El Círculo Católico de Obreros d’Alcoi està considerat un dels primers, o potser el més antic, d’aquests cercles fundats a l’Estat, cap a 1872. Va ser constituït com una societat de socors mutus seguint la doctrina social de l’Església, més tard refermada per l’encíclica Rerum Novarum de 1891.

Pel que a la biblioteca donada, cal destacar la seua varietat temàtica i la seua riquesa bibliogràfica, tant pel que fa a la cronologia, els autors o la procedència de les edicions. Tot i que és difícil distingir-ne alguns exemplars entre tots, podem fer esment les obres del P. Benito Jerónimo Feijoo, editades entre 1784 i 1787; les Obres Completes de Francisco de Quevedo, editades a Anvers per Henrico Verdussen, membre d’una coneguda nissaga d’impressors flamencs que gaudien del privilegi d’imprimir a Europa els grans autors de la literatura castellana del Segle d’Or; un volum de la Rethorica del gran erudit valencià Gregori Mayans, entre molts d’altres.

Des de la Biblioteca Municipal volem agrair aquesta donació, així com tantes altres que ens fan a diari i que ens permeten garantir la conservació del patrimoni bibliogràfic de la nostra ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s