L’Ajuntament edita una Guia de Visita de la Sarga

L’any passat més de 2.500 persones van visitar el jaciment

 20150318 Visites La Sarga 2

 

L’Ajuntament d’Alcoi, a través del seu Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, té al seu càrrec la custòdia i la promoció del coneixement de les pintures rupestres de la Sarga, situades al terme municipal d’Alcoi. Ara, per millorar la promoció i difusió del jaciment, l’Ajuntament d’Alcoi a més d’ampliar les jornades de portes obertes al jaciment, ha editat una Guia de Visita.

Cartell La Sarga

Les estadístiques de les pintures de la Sarga superen les 2.500 visites anuals, i per a 2015 la programació de les jornades de portes obertes als abrics de la Sarga ha duplicat l’oferta, establint com a dies de visita el primer i tercer diumenge de mes, entre març i novembre, en torns de visita guiada a les 10.30, 11.30 i 12,30 hores, i amb caràcter gratuït. Aquesta ampliació de calendari ha estat una mesura necessària per evitar aglomeracions i amb interés de facilitar la visita del públic en grups reduïts. No obstant això, el nombre de visitants d’aquest dos diumenges de visites al mes de març ha registrat, respectivament, 90 i 130 visitants per jornada repartits als tres torns de visita. Com a curiositat, s’ha de remarcar la presència de visitants arribats des de Vigo i Cartagena, moguts per la curiositat despertada pel programa de TVE ‘Arqueomania’ que va dedicar uns continguts al jaciment alcoià, que es pot veure al següent enllaç:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/arqueomania/arqueomania-arte-rupestre-neolitico/2975378/

A més, i amb interés de promocionar aquest patrimoni, enguany s’han editat uns fulls amb informació i un nova Guia de Visita, amb il·lustracions de l’art representat, per a que el públic puga consultar la informació d’aquestes pintures prehistòriques.

Cal recordar que l’any 1998 la UNESCO va incloure aquestes excepcionals manifestacions d’Art Rupestre en la llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat.

El regidor de Cultura Paco Agulló explica que “per a l’Ajuntament és important poder posar a l’abast de tots els visitants la informació d’aquest indret únic pel seu valor històric i patrimonial. Per això, l’equip del Museu Arqueològic, a més de preservar-lo adequadament amb obres realitzades els últims anys per garantir la seua pervivència, continua fent esforços per millorar la promoció del jaciment, permetent l’accés del públic a aquestes pintures i el seu coneixement”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s