L’accés a la Font Roja torna a restringir-se per Setmana Santa

Divendres 3, diumenge 5 i dilluns 6 d’abril s’habilitarà un servei especial d’autobusos fins al santuari

Font Roja Elies Seguí

Enguany es tornarà a implantar un sistema de regulació o limitació de trànsit de vehicles particulars al Santuari de la Font Roja i a l’àrea recreativa dels paellers de Sant Antoni durant les festes de Setmana Santa. La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb els responsables de la gestió del Parc Natural, han decidit mantindre aquesta mesura que s’ha aplicat ja des de fa dos anys, després de comprovar que els resultats són òptims en tant que redueix l’impacte dels vehicles al parc, evita problemes d’acumulació de vehicles estacionats i, amb això, evita possibles problemes en cas d’emergència.

En el cas del Santuari de la Font Roja, es tallarà el trànsit de vehicles des de les 10.30 fins les 18.30 hores. Hi haurà servei d’autobús cada mitja hora. El preu del bitllet (anada i tornada) serà de 2 euros. En el cas de l’Àrea recreativa dels paellers de Sant Antoni, es limitarà l’accés de vehicles particulars quan la zona de pàrking estiga completa. En aquest cas, no s’habilitaran autobusos.

Enguany la campanya serà divendres 3, diumenge 5 i dilluns 6 d’abril. El regidor de Medi Ambient Paco Agulló indica que “respecte l’any passat, s’afegeix un dia més, el divendres, ja que revisant les dades de visitants d’altres anys ens hem adonat que divendres era un dia de gran afluència mentre que, per contra, dissabte no. Una de les premisses més importants per a la preservació del nostre emblemàtic espai natural és evitar que l’afluència de visitants sobrecarregue el medi, per tant a aquests dies assenyalats és necessari ordenar i controlar l’afluència de visitants, alhora que així es garantirà el pas dels vehicles d’extinció i emergències en cas de produir-se algun tipus d’incidència”.

HORARIS DEL SERVEI D’AUTOBÚS

  • Eixides des del Cementiri Municipal: 11, 11:30, 12, 12:30, 13, 13:30, 16, 16:30, 17, 17:30 i 18 hores.
  • Tornades des del Santuari: 11:30, 12, 12:30, 13, 13:30, 14, 16:30, 17, 17:30, 18 i 18:30 hores.

Cal recordar que sí podran accedir amb els seus vehicles els treballadors del restaurant i del Parc Natural, vehicles oficials dels serveis de Medi Ambient i Brigades Rurals, persones que tinguen reserva al restaurant o a la zona d’acampada, i propietaris de finques a la zona. La resta d’usuaris hauran de deixar el cotxe a les zones d’aparcament que s’habilitaran a les immediacions del Poliespotiu Francisco Laporta, i podran fer ús del servei especial d’autobusos que es posarà a disposició dels visitants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s