Demà s’inaugura l’exposició de les escultures i l’obra gràfica de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament

Segona de les tres exposicions organitzades per mostrar el fons municipal

20150325 Expo Col·lecció d'Art Cartell

Demà dijous a les 20 hores s’inaugura al Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ l’exposició ‘Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Catàleg d’escultures i obra gràfica’, que estarà oberta al públic fins al 30 d’abril, segona de les tres mostres organitzades per la Regidoria de Cultura per a donar a conèixer els fons de la col·lecció municipal d’arts plàstiques de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi, al llarg del temps, ha incorporat al seu patrimoni artístic obres escultòriques, bé per donacions particulars, d’entitats o per adquisició als autors. Els carrers i les places de la ciutat n’acullen algunes en forma monumental i altres s’exposen en diferents espais municipals o museístics. Des de les més antigues, de Benlliure, Cabrera, Ridaura o Peresejo, a les escultures contemporànies d’Alfaro, Blasco, Boix, Cardells, Ferrero, Gabino, Gonzalvo, Miró, Sempere o Soria entre altres igualment destacables, amb tècniques, formats i materials molt variats.

20150325 Expo Col·lecció d'Art 1L’objecte d’aquesta exposició, que il·lustra un nou lliurament del catàleg de la Col·lecció d’Art Municipal, és, segons el regidor de Cultura Paco Agulló, “donar a conèixer i posar a l’abast del públic aquest patrimoni escultòric, integrat per més de 60 obres, al qual hem afegit una mostra significativa dels fons d’obra gràfica (gravats i serigrafies), que també formen part d’aquest llegat que ens pertoca custodiar, divulgar i ampliar per a les generacions futures”.

El projecte expositiu és el resultat d’un treball conjunt de l’equip humà del Centre Cultural Mario Silvestre i el Museu Arqueològic Camil Visedo, que té encomanada la gestió de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. En 2014 es va presentar una primera exposició on es mostraven les pintures més antigues que atresora el patrimoni artístic municipal.

Després de la que ara s’inaugura i per als mesos de maig i juny, el Centre Cultural acollirà darrera exposició, que completa el cicle divulgatiu d’aquest fons artístic de l’Ajuntament d’Alcoi, i mostrarà les obres pictòriques datades entre 1940 i 2014.

En paraules de Paco Agulló, “l’Ajuntament, i per tant tots els alcoians, custodia una important i interessant col·lecció d’obres artístiques. És un deute històric poder disposar d’un espai condicionat per mostrar al públic aquest fons; i mentre puguem resoldre aquest dèficit, podrem gaudir del magnífic treball realitzat pels equips del Museu i del Centre Cultural que reuneix en aquestes exposicions, acompanyades d’excel·ents catàlegs”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s