L’Ajuntament d’Alcoi posa en marxa un espai de recursos lingüístics en línia

En col·laboració amb el diari digital d’àmbit autonòmic La Veu del País Valencià

recursos ingüístics

Coincidint amb la celebració de la 20a edició de la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi ha habilitat, en col·laboració amb el diari digital La Veu del País Valencià, una pàgina web amb recursos lingüístics en la nostra llengua: diccionaris, vocabularis, traductors en línia, continguts fonètics i gramàtics, programes, llibres d’estil…

En paraules del regidor de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló, “hem volgut posar a disposició de tots els internautes diferents ferramentes i recursos que puguen necessitar a l’hora d’elaborar els seus textos en valencià. Creiem que qualsevol persona que treballe en la nostra llengua, o que estiga estudiant o realitzant algun treball en valencià, agrairà tindre reunits en un mateix espai web diferents eines que puguen servir d’ajuda”.

El propi regidor indica que l’apartat ja està a disposició del públic a l’adreça http://www.laveupv.com/pagina/12827/recursos-linguistics, dins la pàgina del diari d’àmbit autonòmic La Veu del País Valencià. Segons Agulló, “hem volgut col·laborar amb La Veu per donar-li major difusió a aquest recurs, perquè en tractar-se d’un mitjà de comunicació amb milers de lectors a tot el nostre territori autonòmic, i plenament editat en valencià, podrà arribar a un major nombre de potencials usuaris i interessats a fer ús d’aquesta ferramenta”.

20150316 cartell Jornades Sociolingüística

XX Jornada de Sociolingüística

Cal recordar que aquesta vesprada comença la la 20a edició de la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, una cita ja ineludible que analitza la situació social del valencià des de diferents perspectives. En aquesta ocasió, la Jornada gira entorn de la comunicació i la política lingüística, i compta, entre d’altres ponents, amb el director del CCCB Vicenç Villatoro, el comunicòleg Josep Gifreu, la periodista alcoiana, presentadora i locutora en Ràdio Nou i Canal Nou Amàlia Garrigós, el filòlieg i reporter dels famosos programes de televisió “Caiga quien caiga” i “Trau la llengua” Eugeni Alemany, entre d’altres. A més, en l’apartat cultural, la Jornada presenta a Rafa Xambó en concert (“T’estime tant. Sonets de Shakespeare”), i també l’actuació del cantautor Andreu Valor, i una ruta cultural pels espais literaris d’Alcoi, a càrrec de Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s