L’Ajuntament reforça la seguretat en Moros i Cristians amb 22 agents més de Policia Local

Hui s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat per analitzar el dispositiu de Festes

20150330 Junta Local Seguretat 1

Aquest mateix matí ha tingut lloc a la seu de la Policia Local d’Alcoi la Junta Local de Seguretat en què s’ha revisat tot el dispositiu de seguretat i protecció civil celebració de les properes festes de Moros i Cristians. En ella, els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates, un dispositiu que enguany comptarà amb més d’un miler de professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra, Dia dels Músics. Com a principal novetat, cal destacar el reforç de 22 agents de Policia Local procedents d’altres poblacions que l’Ajuntament ha encarregat per al Dia de l’Entada. Es tracta del major dispositiu en anys degut a la coincidència de les celebracions amb un pont vacacional, el que fa presagiar una assistència multitudinària a la ciutat aquests dies.

Conformen aquest dispositiu un total de 152 efectius de la Policia Nacional (dels quals, un total de 30 operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat); 72 efectius de la Guàrdia Civil en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pòlvora en la seua distribució, al Poliesportiu Francisco Laporta; 336 agents de la Policia Local operaran als quatre dies de Festes, sumant els diferents torns establerts per a l’operatiu, molts dels quals doblaran torn; un total de 117 efectius de Bombers amb 9 vehicles, 79 efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, 36 operaris d’Obres i Serveis, 150 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries format per 150 de professionals de l’Àrea de Salut.

Tal com ha indicat el regidor de Seguretat Natxo Gómez, “la reunió, un any més, ha servit per a coordinar el dispositiu que s’encarregarà de que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolutar la festa amb tranquil·litat i bona organització. És un dispositiu que augmenta respecte al d’anys anteriors degut a la coincidència en cap de setmana, i com en anys anteriors esperem que tot funcione bé i alcoians i visitants tinguem bones festes gràcies a la professionalitat i la bona feina que fan tots els implicats”.

El regidor, a més, ha volgut destacar d’una banda, la cobertura extra que ens oferiran els 22 agents de fora d’Alcoi que se sumen al dispositiu de Policia Local. A més, des de Guàrdia Civil també ens han comunicat que com a novetat, enguany hi haurà controls de drogues, a banda dels controls d’alcoholèmia. I, en conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions”.

A la reunió han assistit, junt a l’alcalde Toni Francés i el regidor de Seguretat Natxo Gómez, el subdelegat del Govern a la Província d’Alacant Alberto Martínez, el president de l’Associació de Sant Jordi Carlos Aracil, el comissari en cap provincial d’Operacions de la Policia Nacional a Alacant Alberto Rubio Mayo, l’inspector en cap de la Comissaria d’Alcoi Jesús Sánchez Giménez, el cap de la Comandància d’Ibi de la Guàrdia Civil Antonio Gárate, l’alferes del subsector de la Guàrdia Civil de Tràfic Fernando Jiménez, el sergent en cap del Parc de Bombers La Muntanya Antonio Córdoba, el cap de la Policia Local Carlos Martín, l’inspector en cap de la Policia Autonòmica Manuel Lafuente, el representant de la Gerència de l’Àrea de Salut Vicente Cerdá, el president de l’Assemblea Local de Creu Roja Juan Miguel Cortés, l’inspector general de Serveis de l’Ajuntament Miguel Ángel Serra, el cap de Departament de Protecció Civil Juan Carlos Terol, el coordinador municipal de Protecció Civil Carlos Tomás, el membre del Grup Popular José Luis González i el portaveu del Grup Municipal de Compromís David Abad.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s