Avança l’execució de la faixa contra incendis del Baradello

Inclosa en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals d’Alcoi

20150401 Faixa Baradello 1

La Comunitat de Propietaris de la urbanització del Baradello ha completat recentment els treballs per l’obertura d’un nou tram de la faixa auxiliar perimetral a la zona, d’acord amb el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals d’Alcoi. L’actuació s’ha realitzat sobre una superfície aproximada de 4.000 metres quadrats, i ha comptat amb l’assessorament dels tècnics municipals del Departament de Medi Ambient.

Aquesta actuació completa la faixa auxiliar (espais forestals amb baixa densitat d’espècies arbòries i arbustives que frenen l’avanç del foc) que l’Ajuntament va realitzar l’any passat en terrenys de propietat municipal, i cada vegada resten menys terrenys per enllestir tota la faixa perimetral de la urbanització completament executada. Segons es recorda des del Departament de Medi Ambient, l’any passat es va fer una jornada formativa de prevenció d’incendis al centre social d’aquesta mateixa urbanització, també dins les indicacions del Pla Local de Prevenció, i enguany es preveu continuar amb aquest tipus d’activitat formatives adreçades als propietaris perquè mantinguen en condicions les seues parcel·les, així com les que són comunitàries.

També cal subratllar que l’any passat la urbanització de Montesol també va portar a terme una sèrie d’intervencions i treballs forestals preventius dins de terrenys comunitaris per tal d’establir faixes auxiliars.

En paraules del regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “des de l’Ajuntament hem d’agrair sincerament iniciatives d’aquest tipus per part de les comunitats de propietaris de les urbanitzacions del terme municipal, perquè amb la contribució de totes i tots sumem esforços per avançar en la prevenció dels incendis. Volem, a més, animar a la resta d’urbanitzacions a actuar en aquest sentit, recordant que per a això poden comptar amb l’assessorament dels tècnics municipals”.

Un pensament sobre “Avança l’execució de la faixa contra incendis del Baradello

Deixa un comentari