El Consell Econòmic i Social aprova els projectes que s’inclouran als Pressupostos Municipals

Consens entre els integrants del CES

20150402 Consell Econòmic i Social 1

La sessió del Consell Econòmic i Social d’Alcoi de la passada setmana, celebrada al Saló de Plens de l’Ajuntament, va aprovar els projectes que s’inclouran a l’apartat dels Pressupostos Municipals de 2015 que preveuen una inversió de 100.000 euros. Com l’any passat, des del Govern s’ha previst una partida amb aquesta quantitat als comptes municipals per a que els membres del propi Consell trien, de forma consensuada, quines iniciatives posar en marxa per millorar i impulsar l’economia local.

Així, a la reunió es va decidir que s’invertiran 20.000 euros en el Projecte d’Internalització de Pimes proposat per la Cambra Oficial de Comerç i Indústria, per tal de realitzar un congrés internacional i acudir a diverses fires del sector, a més d’impulsar diferents accions formatives per a afavorir l’exportació en petites i mitjanes empreses de la ciutat.

El segon projecte aprovat, dotat també amb 20.000 euros, va ser la iniciativa presentada per la Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat FEDAC anomenat ‘Ajuda a la innovació de les empreses d’Alcoi’, que té com a principal objectiu impartir formació per a que les empreses alcoianes puguen accedir al segell de ‘Pyme Innovadora’ del Ministeri d’Economia.

A banda, està previst que s’invertisquen 10.000 euros en l’ampliació del projecte ‘Comerç d’Alcoi’ impulsat conjuntament per FEDAC i l’Associació Comarcal d’Empreses del Comerç d’Alcoi (ACECA), que ja es va encetar l’any passat, si bé en aquest cas encara resta per presentar la concreció de les accions que es portaran a terme amb aquesta inversió.

Finalment, es va aprovar la proposta del Centre Europeu d’Empresa i Innovació (CEEI) per a un projecte estratègic per desenvolupar indicadors de millora de la ciutat, a partir de diferents estudis que realitzat sobre el teixit socioeconòmic i industrial de la ciutat i comarques.

L’alcalde i president del CES Toni Francés remarca que “amb aquesta partida pressupostària seguim invertint en mesures per impulsar el teixit econòmic local, que és una de les nostres principals prioritats. Estem segurs que aquests recursos ens ajudaran a aconseguir importants objectius per regenerar l’àmbit econòmic i productiu local, ja que compten amb el consens i l’aval de tots els agents implicats amb l’impuls a la nostra activitat econòmica”.

Reunió d’urgència

Cal ressenyar que el Consell Econòmic i Social ha convocat una reunió urgent per al proper dijous 9 d’abril per tal de debatre els horaris d’obertura del comerç durant les properes festes de Moros i Cristians. La sessió plenària serà a les 19 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s