El Pla General ja està enllestit

L’empresa ha conclòs el treball per adaptar-lo a la nova Llei Urbanística

20150409 PGOU 1

L’empresa encarregada de l’elaboració del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alcoi, UTE conformada per Juan Ribes i Oficina Técnica TES, va lliurar ahir a l’Ajuntament la redacció del Pla, després d’haver hagut d’adaptar tot el documenta a la nova Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge que va aprovar l’any passat la Generalitat Valenciana.

El regidor d’Urbanisme Natxo Gómez destaca que “l’empresa adjudicatària ha fet una gran feina, i a més ha complit els terminis de forma impecable. Elaborar un Pla General és complicat i difícil, un projecte amb moltes tasques a complir, i poder fer-ho en el temps que s’ha fet, amb una notable activitat de participació de ciutadans, empreses i col·lectius, i amb la dificultat afegida del canvi de legislació que ha obligat a refer un gran volum de feina per adaptar-la a la nova llei, és molt remarcable”.

Tal i com explica el propi coordinador de l’equip redactor, Juan Ribes, la nova llei obliga a desdoblar el document: “El Pla General passa a desdoblar-se en un Pla General Estructural, que haurà d’aprovar la Generalitat Valenciana, i un Pla d’Ordenació Pormenoritzada, que s’aprova a l’Ajuntament. Hem pogut completar el treball, i Alcoi és una de les primeres ciutats valencianes que tindrà Pla General amb la nova legislació”.

De qualsevol manera, Gómez ha deixat ben clar que “l’adaptació a la nova llei no afecta al fons del Pla que vam dissenyar amb la participació de tots els agents que han format part de la seua elaboració. Tots els detalls del nou pla que hem anat explicant es mantenen: el futur urbanístic serà d’una ciutat compacta, que en cas de tindre nous creixements seran al voltant del nucli urbà i no en zones disseminades, amb el futur desenvolupament industrial a la zona de Pagos, i amb especial incidència en la sostenibilitat i en recuperar zones degradades. Una novetat important de la nova llei, això sí, serà la inclusió d’indicadors de seguiment mediambiental”.

20150409 PGOU 2

Al llarg dels darrers mesos, doncs, l’equip multidisciplinar que redacta el Pla ha portat a terme la feina en constant col·laboració amb els tècnics municipals d’Arquitectura, Urbanisme i Medi Ambient, entre altres departaments. En el Pla han treballat 4 arquitectes, enginyers de camins, industrials, mediambientals, experts en paisatge i medi ambient i també professionals de l’àmbit jurídic.

Aprovació per part de la nova Corporació

El regidor d’Urbanisme Natxo Gómez indica que, degut a les dates en què ens trobem i la proximitat d’eleccions, “pels terminis que contempla la tramitació, des del Govern estimem que el més oportú serà siga tramitat per la nova corporació municipal que determinen les eleccions del mes de maig; és el més normal i lògic. El proper pas seria la seua aprovació per part del Ple, i a continuació hi hauria un termini d’exposició pública d’un mínim de 45 dies per presentar-se al·legacions. A continuació, i realitzades les modificacions pertinents en cas d’existir al·legacions, el Pla Estructural s’hauria de remetre a Conselleria per la seua aprovació, mentre que l’Ajuntament continuaria amb l’aprovació del Pla Pormenoritzat. En conjunt, són mesos de feina i tràmits que seria absurd encetar per part de l’actual govern, i per tant el més indicat serà realitzar-los a partir del proper mes de juny”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s