Una empresa alcoiana posa a disposició dels internautes el Castell de Festes per imprimir en 3D

Asdef3D, de la mà del professor de l’IES Cotes Baixes Indalecio Carbonell

20150402 Castell de Festes 3D 1

L’empresa alcoiana Asdef3D, dedicada al sector de la impressió en 3D, ha posat a l’abast de tots els internautes un arxiu de descàrrega per poder imprimir en tres dimensions un disseny del Castell de Festes.

De la mà del professor de l’IES Cotes Baixes Indalecio Carbonell, que ha adaptat el disseny per a la seua impressió en una impressora 3D, fa dies que ha compartit a través de les xarxes socials l’arxiu que permet, gratuïtament, descarregar en qualsevol impressora 3D un disseny a escala de l’emblemàtic castell creat a finals del segle XIX per Fernando Cabrera.

20150402 Castell de Festes 3D 2El gerent de la companyia, José Francisco Sirera, comenta que amb la iniciativa “no busquem més que donar a conèixer les possibilitats de la impressió en 3D. Estem en contacte amb el professor Indalecio Carbonell, que és el veritable precursor de la idea perquè s’ha encarregat d’adaptar una rèplica exacta del castell, i ens ha facilitat l’arxiu. Per una banda, els que estan ja familiaritzats en el seu ús, podran disposar del seu castell de festes a escala. I per un altre costat, esperem que així es desperte entre els alcoians cert interés per les possibilitats d’aquesta tecnologia, que vaja popularitzant-se el seu ús i que vagen descobrint-se les múltiples aplicacions que permet aquest sistema d’impressió en tres dimensions”. Sirera recorda que, sense anar més lluny, fa només uns dies va participar en una interessant jornada al Campus d’Alcoi de la UPV sobre aquesta tecnologia aplicada a l’odontologia: “És una altra més de les moltíssimes possibilitats que s’obrin en aquest camp, tant a nivell professional com domèstic, tenint en compte que encara és una tecnologia que està fent els seus primers passos”.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia comenta que “Asdef3D és una empresa capdavantera no només en les nostres comarques, sinó en tot el territori estatal en l’aplicació d’impressió en 3D, i des de l’Àgora mantenim una col·laboració fluïda en diferents àmbits, des de la jornada empresarial que vam fer al mes de setembre per presentar aquesta tecnologia a les empreses de la ciutat, fins a diferents accions formatives. Ens congratulem que, a més, hagen tingut una iniciativa com aquesta, que al final ajuda a fomentar la ciència i la tecnologia entre els ciutadans”.

El castell es pot imprimir clicant a aquest enllaç:

http://intranet.asdef.com/descarga/CASTILLO%20ALCOY.stl

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s