Noves activitats de voluntariat mediambiental

Organitzades per la Fundació Limne i la Regidoria de Medi Ambient

Alcoi_Amfibis190415

El Departament de Medi Ambient en col·laboració amb la Fundació Limne ha programat per als propers mesos una sèrie d’activitats mediambientals englobades en el ‘Projecte Rius’, la primera de les quals tindrà lloc aquest diumenge a partir de les 9 hores, consistent a una ‘Jornada d’identificació i seguiment d’amfibis’. A través d’aquest cicle es pretén donar a conèixer algunes de les espècies d’animals més característiques del patrimoni faunístic de les nostres serres i, al mateix temps, establir protocols de control i seguiment d’aquestes per tal de conèixer l’estat de les seues poblacions.

Cal recordar que el ‘Projecte Rius’ és un projecte de participació ciutadana que pretén augmentar els processos de millora, conservació, protecció i divulgació dels valors ambientals de l’ecosistema fluvial del riu Serpis o riu d’Alcoi, sobre tot del seu afluent, el Polop, al seu pas pel Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. La participació ciutadana es duu a terme a través de la formació d’un voluntariat ambiental que s’encarrega de la recopilació d’informació, anàlisi i investigació sobre els indicadors de qualitat de l’ecosistema fluvial del riu que serviran posteriorment per elaborar estudis tècnics de l’estat del riu i per realitzar accions de restauració i conservació d’aquest medi natural.

En aquest sentit, les activitats programades, adreçades a tot el públic, i particularment a un públic familiar, són les següents:

Diumenge 19 d’abril: Jornada d’identificació i seguiment d’amfibis. L’eixida està prevista a les 9h des del Poliesportiu Francisco Laporta.

Diumenge 10 de maig: Jornada d’identificació i seguiment de tortugues al PNM del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. L’eixida està prevista a les 9h des de l’Àrea de descans de la Via Verda a Batoi (C/ Montdúver). Aprendrem a conèixer i distingir les tortugues d’aigua autòctones de les anomenades invasores (tortuga de Florida). També s’aprofitarà la jornada per a revegetar amb espècies aquàtiques els estanys artificials del Racó de Bonaventura, recentment construïts amb la intenció d’afavorir les comunitats d’amfibis.

Diumenge 14 de juny: Jornada d’identificació i seguiment de quiròpters al PNM del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. L’eixida està prevista a les 18 h des de l’Àrea de descans de la Via Verda a Batoi (C/ Montdúver). Durant el decurs de l’activitat, a més de conèixer les característiques més importants de les rates penades (o ratots, com els coneixem per ací), aprendrem a construir i col·locar caixes-nius per afavorir la repoducció de la seua població. Caldrà dur-se entrepà i beguda per a sopar.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló comenta que “tenim ben clar que una de les tasques bàsiques i més importants de la Regidoria de Medi Ambient és la divulgació i la promoció del coneixement al voltant dels nostres valors naturals, i una de les formes més efectives i alhora divertides de complir amb aquesta premisa són els programes de voluntariat, com aquest ‘Projecte Rius’ que hem anat desenvolupant al llarg dels últims anys. Creiem que els amants del medi i la natura trobaran ben interessant aquesta oferta, i seguiran recolzant les activitats amb la seua participació activa, contribuint així, a més, a millorar l’estudi del nostre entorn natural i també les condicions de la fauna”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s