L’Ajuntament elabora un Pla d’Igualtat de Gènere

Ja s’han iniciat les sessions de diagnòstic i estarà enllestit en aproximadament 9 setmanes

20150512 Pla d'Igualtat 1

Alcoi ha començat el procés d’elaboració d’un Pla d’Igualtat de Gènere. “Era una acció que teníem prevista des de fa mesos, i ara hem aprofitat una subvenció de la Diputació específica per aquest tema per dur-lo endavant”, indica la regidora d’Igualtat Aroa Mira. L’empresa encarregada de realitzar el pla és Crea 360, que ha elaborat els Plans d’Igualtat d’altres poblacions com Agres, Albaida, Alqueria d’Asnar, Beniarrés, Gaianes, Muro d’Alcoi o Planes de la Baronia. Compta amb els especialistes Joaquín Palací y Rafael Montaner.

Joaquín ‘Quino’ Palací és Llicenciat en Geografia, màster i doctorat en Desenvolupament Local i Innovació Territorial per la Universitat d’Alacant i director d’idees en Crea360. Especialitzat en estudi analític de la realitat local i dinàmiques de participació ciutadana amb diferents sectors poblacionals. Per la seua banda, Rafael Montaner és diplomat en Ciències Empresarials per la UV, màster en Desenvolupament Local i Innovació Territorial per la UA, màster en Direcció de Xarxes Socials i Màrqueting Digital per FUNDEUN i Concept Manager a Crea360. A més, està especialitzat en polítiques de Rendibilitat Social i plans d’acció per al Desenvolupament Local.

Actualment estan al primer dels punts del procés que és el de diagnòstic previ, on es van reunir tècnics de tots els departaments municipals i representants polítics de la corporació a excepció del PP, partit del que no va assistit cap component.

Fins el moment s’han reunit amb col·lectius socials i d’igualtat, a més ho faran també amb els educatius. Seguirà el procés amb l’anàlisi de resultats, programació, creació de fòrums, treball de camp, enquestes, treball de gabinet, planificació, redacció del Pla, indicadors, cronograma i presentació. El temps estimat per acaba tot açò és d’aproximadament 9 setmanes.

La regidora d’Igualtat, Aroa Mira, subratlla que “després de molts anys sense polítiques actives reals en aquest sentit, Alcoi necessita posar-se al capdavant en matèria d’igualtat, hem d’aconseguir que siga real i efectiva i no tan sols a l’administració, també a tota la ciutat. Al llarg d’aquesta legislatura hem posat en marxa diverses accions amb aquesta direcció, però es fa necessari un Pla que ens marque el camí i les iniciatives concretes que hem de portar a terme per aconseguir una societat més justa en matèria d’igualtat entre dones i homes”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s