La Regidoria de Medi Ambient posa en marxa la campanya de voluntariat mediambiental de prevenció d’incendis forestals

S’ha obert el termini d’inscripció, que acaba el 5 de juny

20150515 Voluntariat mediambiental

Un any més, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa la campanya de Voluntariat Mediambiental en prevenció d’incendis forestals per als mesos d’estiu. Com en els anys precedents, l’Ajuntament, en col·laboració amb la Conselleria de Governació i Justícia, organitza aquest programa en què diferents voluntaris realitzen tasques de prevenció, en una campanya que es desenvoluparà enguany entre el 15 de juny i el 28 d’agost.

Ja està disponible a la pàgina web de la Regidoria de Medi Ambient, i a les pròpies oficines del departament en el carrer Major, el formulari de sol·licitud per adherir-se al programa. Enguany es limitarà el nombre de voluntaris, de forma que es tindrà en compte l’ordre d’inscripció en el programa. El termini per inscriure’s acaba el 5 de juny.

Com cada any, el programa del voluntariat ambiental començarà amb la impartició d’un curs de formació als voluntaris en què se’ls capacitarà en l’ús dels equips de comunicació, tècniques per a la detecció d’incendis i geolocalització a través de plànols i mapes. A més, els voluntaris participants reben una dieta de 10 euros per dia de vigilància.

El format previst d’aquestes accions de voluntariat torna a ser el mateix que en anys anteriors: vigilància mòbil amb bicicletes (Via Verda i Racó Sant Bonaventura), i vigilància en punts fixes (zona de Sant Cristòfol-Preventori i Sant Antoni). La feina es realitza en coordinació amb altres organismes encarregats de la vigilància i prevenció d’incendis forestals.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló destaca que “un any més posem en marxa aquest programa que complementa els serveis de prevenció habituals, i contribuïnt en la mesura que siga possible a lluitar contra els incendis forestals. En aquest sentit, el Departament continuarà treballant en la neteja d’herbes a diferents zones del terme municipal, i a més continuaran portant-se a terme les mesures recollides en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals que vam aprovar fa només uns mesos”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s