Visita a les obres del Castell de Barxell

Membres de la Corporació han visitat l’edifici convidats pel propietari i promotor de l’obra de consolidació

20150518 Castell de Barxell 1

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat aquest matí una visita de la Corporació Municipal a les obres de consolidació i rehabilitació del Castell de Barxell, convidats pel propietari de l’edifici i promotor de les obres Xavier Martínez. Acompanyats del director-conservador del Museu Arqueològic Municipal Josep Maria Segura, i del propi promotor de l’obra, diversos regidors de govern i oposició han pogut constatar el treball que està fent-se a l’edifici per mantindre l’estructura d’aquest singular element arquitectònic medieval que fins a fa ben poc corria seriós risc d’enderrocar-se després d’anys de deixadesa i passivitat per part de l’Administració.

Els assistents han pogut constatar les intervencions que ja s’han fet en els murs de l’edifici, mentre continua treballant-se en la consolidació del conjunt de l’estructura. Alhora, s’estan recuperant elements del mas en què es va convertir la fortificació quan va abandonar el seu ús de defensa, i també es va mostrar als representants municipals l’excavació que s’està portant a terme a l’entrada del recinte i que aportarà noves dades sobre la història del castell.

20150518 Castell de Barxell 2

El regidor de Cultura Paco Agulló subratlla que “la propietat va voler convidar a la Corporació a fer aquesta visita i explicar-nos el procés que està realitzant-se per aconseguir que es mantinga una construcció que suposa un element arquitectònic únic al terme municipal d’Alcoi. Valorem aquesta invitació, com també el fet que l’actual propietari es brinde a obrir les portes de l’edifici als ciutadans que tinguen interés a conèixer el castell, com es va fer dins el cicle d’excursions per conèixer el patrimoni que organitzem des de Cultura amb el CAEHA. Però sobretot valorem, i ho hem de remarcar, el compromís de l’actual titular de la propietat amb la història i el patrimoni dels alcoians, perquè està portant a terme una forta inversió per assegurar la pervivència d’un element valuosíssim, després de molts anys en què es va abandonar al deteriorament i la ruïna”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s