Alcoi serà la seu del IV Encontre d’Arxivers Valencians

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, dimecres 17 de juny

cartell encontre arxivers

 El dimecres 17 de juny, Alcoi acollirà el IV Encontre d’Arxivers Valencians, activitat celebrada amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. La jornada és de caràcter marcadament tècnic i està orientada a cercar punts de trobada entre els diversos professionals que treballen als arxius i els seus usuaris, tant siguen les administracions públiques com els investigadors.

Així mateix, la jornada s’articula sobre un tema de debat relacionat amb els arxius valencians. Enguany, aquest tema de debat serà la situació dels arxius judicials, per a la qual cosa l’estat de la qüestió s’abordarà des de tres punts de vista: l’actuació dels arxius municipals com a salvaguarda dels arxius de jutjats de districte davant la inexistència d’arxius judicials en aquest àmbit territorial; la gestió dels arxius judicials en l’administració autonòmica valencià i la problemàtica de l’accés dels investigadors a aquest tipus d’arxius judicials.

L’encontre preveu reunir a la ciutat a responsables dels arxius de nombroses localitats del nostre àmbit autonòmic. En paraules del regidor de Cultura Paco Agulló, “és un plaer rebre als arxivers valencians a la ciutat perquè ens permetrà seguir treballant en la custòdia i posada en valor dels nostres importants fons documentals. Des de l’Arxiu d’Alcoi continua fent-se una grandíssima tasca en aquest sentit, i per això hem de felicitar el seu director Josep Lluís Santonja, i desitjar que la jornada a la nostra ciutat siga ben profitosa i útil per la salvaguarda dels documents històrics i el foment del seu coneixement i divulgació”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s