Obres de millora a Donya Amàlia, Sabadell, la Glorieta i a la zona de Víctor Espinós-Espronceda

La millora econòmica de l’Ajuntament permet anar escometent aquestes intervencions llargament demandades per veïns i comerciants

20150521 Sabadell 2

La Regidoria d’Obres de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut endavant els darrers dies diverses noves obres necessàries a la ciutat i que havien estat demandades pels veïns; gràcies a la disponibilitat pressupostària que es deriva de la notable millora de la situació econòmica de l’Ajuntament, es possible portar a terme aquestes i altres intervencions.

20150520 Glorieta-La Sang 1

La primera s’ha efectuat al pont que uneix la Glorieta amb el barri de la Sang: concretament s’ha tancat aquesta passarel·la, augmentant d’aquesta manera la seguretat a la zona, ja que hi havia gent que saltava per aquest i existia el risc de caiguda al carrer Sant Mateu.

Altra actuació s’ha realitzat a una zona d’àmbit municipal ubicada darrere dels carrers Espronceda i Víctor Espinós. Un grup d’uns 50 veïns van demanar en una reunió a l’Ajuntament el desbrossament d’aquesta zona. L’actuació ha consistit en desbrossar, el que evitarà risc de focs i la proliferació d’animals en aquesta zona. A més, també es tractarà amb herbicides per evitar que tornen a aparèixer les males herbes.

20150520 Víctor Espinós després 3

Han començat també les actuacions programades per a la recuperació del vessant del carrer Donya Amàlia i l’estabilització d’aquests terrenys. Les constants fuites d’aigua havien provocat abocament sense canalització que afectava el terreny amb els moviments detectats. Els treballs realitzats pel personal de l’Ajuntament durant aquests dos mesos van descobrir fuites no localitzades anteriorment. Aquestes fuites es produïen a la vorera dels números parells i han estat les que han provocat l’abocament en els terrenys generant aquestes esquerdes. La solució aportada ha estat la inutilització d’aquest clavegueram d’aigües negres i la reconducció de les mateixes pels registres situats al carrer Doctor Guerau. Amb aquesta actuació s’evitaran més abocaments al carrer.

20150521 Donya Amàlia 1Per a la recollida de les aigües pluvials es completarà l’actuació amb la construcció d’una canalització per a la seua recollida i que evitarà l’abocament d’aigües al vessant. Per a això es donarà el pendent suficient perquè aquestes aigües pluvials es recullen a la vorera dels números senars on s’instal·larà aquesta canalització. Es completarà l’obra amb la replantació d’espècies per una empresa especialitzada que permetrà “cosir” el terreny amb les arrels de les mateixes.

I pel que fa al carrer Sabadell, i seguint les indicacions del PAC (Pla d’Acció Comercial), han començat a escometre’s les obres d’ampliació de les voreres del tram de carrer on no es va intervindre a l’anterior reforma, en què es van ampliar a 4 metres les voreres per fomentar i afavorir l’activitat comercial i recuperar més espai per als vianants, facilitant amb això el comerç a la zona. El preu de la licitació va ser de 50.000 euros, el que no cobria el total de l’obra, per la qual cosa es va acordar amb els comerciants que l’Ajuntament, amb recursos propis, finançaria la segona fase que va des del carrer Ausiàs March fins a l’Avinguda Juan Gil-Albert, tram que ara s’està executant.

El regidor d’Obres Jordi Martínez ha informat que “hem dut endavant dues actuacions atenent a les demandes dels veïns i que milloraran la seguretat a dues zones de la ciutat. Aquesta és una mostra més que governem escoltant als veïns, atenent les seus reivindicacions”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s