Ja en marxa el segon punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Ubicat a l’Avinguda de la Hispanitat, junt a les Aules Verdes

20150520 Punt recàrrega ZN 1

Des d’aquesta setmana ja està en servei el segon dels punts de recàrrega per a vehicles elèctriques de la ciutat, una xarxa que constarà de quatre punts a diferents barris. El primer que fou inaugurat a la plaça Ramón y Cajal (davant l’Àgora), aquest segon a Zona Nord, un tercer que es posarà en funcionament en uns dies a la plaça Miguel Hernández de Santa Rosa, i finalment un quart punt de recàrrega a l’Alameda 27 (a l’alçada d’Isabel la Catòlica).

La iniciativa s’emmarca dins el programa Alcoi Smart City, en un projecte sorgit de la col·laboració entre Fenie Energía i l’Ajuntament, en el qual l’Associació Provincial d’Empresaris de Muntatges Elèctrics i Telecomunicacions (APEME) actua en la coordinació, i en què participen instal·lant els quatre punts les empreses Bautista Sanz, Electronova i Enilec.

20150520 Punt recàrrega ZN 3

Aquest segon punt amplia la xarxa a l’espera de que es complete la resta d’instal·lacions, i a més situa ja a Alcoi al directori d’Electromaps, referència dels usuaris d’aquest servei. Tal i com explica el regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia, “l’expansió de vehicles elèctric i híbrids és una realitat, lenta però constant. Encara són pocs els que circulen, però el que està clar és que difícilment augmentarà el nombre de cotxes en circulació si des de l’Administració no recolzem el seu ús de forma decidida, posant les coses fàcils als ciutadans i empreses que opten per aquest model net i sostenible”.

Gomicia comenta que a hores d’ara hi ha tres usuaris que utilitzen els punts de recàrrega, que són d’ús gratuït: “Estem parlant d’un projecte que no ha fet més que començar, i per tant hem d’estimular el seu creixement. Ara per ara el preu que paga l’Ajuntament per cada càrrega és irrisori, ja que amb la nostra tarifa cada recàrrega per a 100 quilòmetres costa menys d’un euro. En el moment en què s’estenga i el seu ús siga constant, elaborarem un reglament d’ús, i un preu per recàrrega adequat i just per als seus usuaris”. En aquest sentit, els responsables de la instal·lació assenyalen que el punt de recàrrega disposa d’un software que permet, a més de la seua gestió a distància, disposar de totes les dades del servei i dels seus usuaris, “de forma que la seua eficàcia està assegurada i serà pràcticament impossible que hi haja qualsevol irregularitat”, subratlla el regidor.

Manolo Gomicia ha agraït una vegada més la implicació de les empreses que impulsen el projecte, i destaca que la iniciativa suposa un pas molt important en la gestió de la ‘ciutat intel·ligent’: “Des de l’Ajuntament hem d’oferir els ferraments per avançar en ser una ciutat més sostenible, més neta, més còmoda i amable. Per a que els veïns i veïnes d’Alcoi visquen cada vegada millor. I no hi ha dubte que l’eliminació de la contaminació de l’atmosfera, el descens dels sorolls desagradables, la reducció dels costos de l’energia i la millora de la mobilitat van en aquest camí. I aquest projecte busca aconseguir a mitjà termini tots aquests objectius”.

Anuncis

Un pensament sobre “Ja en marxa el segon punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s