L’Ajuntament continua recuperant el Racó de Sant Bonaventura

S’estan reconstruint diversos murets de pedra seca de la zona

20150522 Racó Sant Bonaventura 1

La Regidoria de Medi Ambient ha executat aquests dies la reconstrucció i recuperació de diversos murets de pedra de maçoneria en sec del Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. Els treballs contribueixen a seguir recuperant el paisatge tradicional de la zona, alhora que es millora l’estabilitat dels terrenys i l’ordenació de l’espai.

Els treballs continuen amb la línia de manteniment i restauració del paratge; l’any passat ja es van construir diversos murets de pedra, i es va recuperar l’alcavor i la sèquia que conduïa l’aigua des de l’assut fins als molins de Dalt i de Baix del Racó de Sant Bonaventura. A més, també es van construir dos bassals artificials per afavorir la reproducció de les comunitats de rèptils i amfibis. Paral·lelament, s’han portat a terme diverses repoblacions amb espècies pròpies dels ecosistemes de ribera, a més d’espècies forestals. A tot això se suma la limitació a l’accés de vehicles particulars al paratge, la qual cosa, segons el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “ha millorat molt l’accessibilitat dels excursionistes, corredors i ciclistes”.

20150522 Racó Sant Bonaventura 2

Agulló indica que a hores d’ara encara resta pendent la restauració del Molí de Baix per evitar el seu deteriorament, “la qual cosa haurà de ser una prioritat per als propers mesos”. En conjunt, el regidor subratlla que “al Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons s’ha fet una feina molt important durant els últims anys per part de l’equip de la Regidoria de Medi Ambient, però també amb la col·laboració de nombrosos voluntaris mediambientals que han participat a les diferents activitats i iniciatives que hem anat organitzant a la zona. Sense dubte, hem dignificat un espai protegit amb la figura de Paratge Natural Municipal que havia patit una paràlisi d’anys en la seua gestió, i s’està restaurant i recuperant amb la feina d’aquests anys, a més de difondre i fomentar el seu coneixement i els valors ecològics i paisatgístics que ostenta”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s