Els alumnes del CEIP Miguel Hernández completen el mural elaborat per Ximo Canet

Mitjançant un taller de plàstica impartit pel propi artista

20150611 Mural Miguel Hernández 1

Fa uns mesos l’artista alcoià Ximo Canet va elaborar un mural sobre la figura de Miguel Hernández a la paret que hi ha front a la porta del col·legi que porta el seu nom. Gràcies a una col·laboració amb la Regidoria de Cultura es va portar a terme una obra que homenatja a l’escriptor i a la seua producció literària, alhora que fomenta entre els alumnes del centre el seu llegat. D’aquell mural, a més, va sorgir la idea de realitzar un taller de plàstica amb els alumnes, per seguir incidint en l’obra del poeta oriolà.

Al llarg de les darreres setmanes, els alumnes de quart de Primària del CEIP Miguel Hernández han estat treballant a l’aula amb les poesies de l’autor, a partir de les quals, de la mà del propi Ximo Canet, han anat desenvolupant les seues creacions artístiques.

Com a culminació, aquestes creacions han estat plasmades sobre el mur on es troba el mural, i han ampliat i complementat l’obra de Canet.

El regidor de Cultura Paco Agulló indica que “ha estat una experiència molt interessant per a tots. Per a l’artista, perquè ha aconseguit una obra que conjuga la seua pròpia visió de Miguel Hernández amb la percepció que els xiquets i xiquetes tenen de l’autor i la seua obra literària. Per als alumnes, perquè els ha acostat a la producció del poeta, i els ha estimulat per la creació plàstica, que ara a més poden veure a l’aire lliure i a l’abast de tot el món. I per a la comunitat educativa, el barri i la ciutat en general, perquè el resultat és un excel·lent mural que a més d’embellir l’entrada al col·legi, és un testimoni de memòria històrica de primer ordre, en homenatge a un dels nostres més brillants poetes, assassinat pel feixisme”.

20150611 Mural Miguel Hernández 4

Tant Agulló com el pintor comenten que aquesta experiència ha estat tan positiva que “podria repetir-se en altres centres, amb altres temàtiques, però sempre vinculada a això: el foment d’alguna figura cultural a través d’un mural que ajude a millorar el paisatge urbà, amb la participació de xiquets i xiquetes per així cobrir també un objectiu pedagògic i didàctic”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s