Toni Francés pren possessió com alcalde

Toni Francés pren possessió com alcalde

Dissabte 12 de juny va tindre lloc la presa de possessió dels 25 regidors de l’Ajuntament d’Alcoi, la majoria d’ells nous en aquesta tasca.

Va presidir la mesa d’Edat Alexandre Sanfrancisco, com a regidor més major, qui va fer un discurs amb símils futbolístics, i va estar acompanyat de Naiara Davó per ser la més jove.

Després de Prometre o Jurar el Càrrec, els 25 regidors van votar en secret per saber qui seria el nou alcalde. Toni Francés del PSPV-PSOE va obtindre 9 vots, Estefania Blanes de Guanyar Alcoi 5, Jordi Sedano de Ciutadans 4, Rafael Miró del PP 4 i David Abad de Compromís 3.

Així Toni Francés va ser proclamat alcalde. Cada Portaveu va oferir unes paraules, ací tenim el discurs d’investidura de Toni Francés:

20150613_123402

Toni Francés toma posesión como alcalde

El sábado 12 de junio tuvo lugar la toma de posesión de los 25 concejales del Ayuntamiento de Alcoy, la mayoría de ellos nuevos en esta tarea.

Presidió la mesa de Edad, Alexandre Sanfrancisco, como concejal más mayor, quien hizo un discurso con símiles futbolísticos, y estuvo acompañado de Naiara Davó por ser la más joven.

Tras Prometer o Jurar el Cargo, los 25 concejales votaron en secreto para saber quién sería el nuevo alcalde. Toni Francés del PSPV-PSOE obtuvo 9 votos, Estefanía Blanes de Guanyar Alcoy 5, Jordi Sedano de Ciudadanos 4, Rafael Miró del PP 4 y David Abad de Compromís 3.

Así, Toni Francés fue proclamado alcalde. Cada Portavoz ofreció unas palabras, aquí tenemos el discurso de investidura de Toni Francés:

IMG_8742

Companys i companyes de Corporació,

Amics i familiars

Alcoians i Alcoianes

Ser alcalde d’Alcoi és un honor. Ser alcalde de la ciutat en què vius, a la que vols i en la que creus és un privilegi. Amb aquestes paraules iniciava el meu discurs ara fa 4 anys, i hui les emocions i sentiments que eixe dia vaig viure es veuen incrementades després del suport i reconeixement que els alcoians i alcoianes han mostrat al treball, dedicació i esforç dels últims 4 anys.

El PSPV va concórrer a les eleccions municipals amb un programa de govern d’esquerres i amb un gran equip de govern, demanant als alcoians i alcoianes una majoria suficient per a poder constituir un govern en minoria però sòlid, i solvent, i el 24 de maig els alcoians i alcoianes ens van atorgar la confiança suficient per a formar eixe govern.

L’equip que conformarà el meu govern compta amb les idees, els projectes, la il·lusió, la força, la capacitat de treball i l’experiència per transformar Alcoi, per millorar la qualitat de vida de tots i cadascun dels alcoians i alcoianes.

Un govern decent, honest i honrat, que defensarà sempre els interessos d’Alcoi per damunt de tot, que no dubtarà en enfrontar-se als poderosos com ja hem fet aquests 4 anys, es diga Ortiz o porten uniforme.

Un govern que demostrarà als que volen canviar la decisió democràtica dels ciutadans, a través dels tribunals, que la justícia és la garant de la democràcia i de la veritat i que prompte quedaran en evidència.

Formar un govern amb els 9 regidors socialistes no vol dir governar a soles, tot el contrari, tots els partits ací representats Guanyar, Ciutadans, PP i Compromís, van a tindre un paper clau als 4 anys vinents, controlant, fiscalitzant, exigint però sobretot proposant, les vostres aportacions, les vostres propostes milloraran i enriquiran l’acció de govern.

Aquesta legislatura que hui comença serà la legislatura del diàleg, de l’acord i del consens. Buscaré en totes les decisions que prenga el consens, dedicaré les hores i els esforços necessaris per a acordar amb tots els grups polítics les propostes i els projectes que Alcoi necessita, però que no dubte ningú, propostes i projectes d’esquerra, sóc un Alcalde i lidere un govern clarament d’esquerres que va a impulsar polítiques d’esquerres, d’una esquerra transformadora, no dogmàtica, oberta i integradora, una esquerra que governa per a tots, una esquerra innovadora i creativa.

DIÀLEG, ACORD I CONSENS amb totes les forces polítiques, i DIÀLEG, ACORD I CONSENS amb els alcoians i alcoianes, governarem per a ells i amb ells, s’obri un nou temps polític en el qual la democràcia participativa i la transparència estarà al centre de la meua acció de govern. Continuarem impulsant i millorant els pressupostos participatius, implantarem sistemes de consulta directa a la ciutadania i em compromet a donar compte de la meua gestió cada any en una assemblea oberta.

Les persones continuaran sent el centre de les nostres polítiques, El benestar i la qualitat de vida dels ciutadans seran la nostra prioritat, dirigirem tots els nostres esforços a millorar l’atenció dels majors, xiquets, joves, de tots els alcoians.

El seu benestar, la seua autonomia, la integració social, la igualtat estarà present en cada decisió que prenguem. La posada en funcionament del CEEM, així com la construcció d’un Centre de Dia i d’un Centre d’Atenció als majors són iniciatives que seran una realitat.

La Cultura és un pilar fonamental de la nostra societat, indispensable per al desenvolupament ple d’una ciutadania democràtica. La cultura és també un motor de desenvolupament i un dret necessari per a la promoció i la cohesió social. A més Alcoi té la responsabilitat de continuar treballant per a ser el referent cultural del País Valencià. La reobertura del CADA, el museu de la indústria i la recuperació del patrimoni històric està ja a l’agenda del meu govern.

Som una força transformadora, que va a treballar sense descans per fer d’Alcoi una ciutat més dinàmica, habitable i sostenible, per facilitar la creació d’ocupació, apostant pel que siga més sostenible socialment i més adequada mediambientalment, una ciutat per a viure i per a treballar. Una ciutat amb oportunitats per a l’ocupació i l’emprenedoria. Una ciutat en la qual projectes com Alcoinnova siguen possibles sense riscos mediambientals.

Iniciem la meua segona legislatura com Alcalde en una situació molt diferent de la d’ara fa quatre anys, no hi ha forats per tapar, els caixons no estan plens de factures per pagar sinó de projectes d’idees, d’il·lusions que aquests quatre anys es faran realitat.

S’inicia un nou temps al Govern Valencià, un temps d’esperança, d’optimisme, un temps en què Alcoi jugarà un paper important, les relacions entre els governs d’Alcoi i de la Generalitat seran estretes i positives per primera vegada després de molts anys.

Són molts els objectius que ens hem marcat per a aquesta legislatura. Són moltes les necessitats ciutadanes per atendre. Sabem que moltes no seran senzilles, però sabem quines són les prioritats dels ciutadans, i tots junts ho farem possible.

Sóc una persona de conviccions profundes, que es creix davant les dificultats, que mai rebutja un repte, sóc un polític decent, honest i honrat, i a més sóc una persona molt feliç, felicitat que em dóna la fortalesa necessària per a superar qualsevol dificultat, felicitat imputable a la meua dona Paula amb la que tinc la sort de compartir la meua vida i als meus meravellosos fills Andreu i Guillem

Fa quatre anys vaig acabar el meu discurs dient a mon pare “saps que sempre m’he esforçat perquè estigueres orgullós del teu fill, vull que també estigues orgullós del teu alcalde, de l’alcalde de tots els alcoians”. Sé que estàs orgullós de tot el que he fet aquests quatre anys i encara ho estaràs més en aquesta nova legislatura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s